Op bezoek bij de koekjes van Jules Destrooper

Wie kent de koekjes van Jules Destrooper?        Juist, iedereen! Ze zijn dan ook super lekker, die koekjes! Lukken, wafeltjes, amandelbrood, appelkoekjes, amandelflorentines, gemberkoekjes en nog zoveel meer lekkers… Mijn en Limme’s favoriet? De Parijse wafeltjes 🤗 Papa Jan en Jappe kiezen resoluut voor een Lukke (boterwafeltje) 😉

Wist je dat meneer Jules al in 1885 zijn bakkerijtje begon in het West-Vlaamse Lo? Niet veel later verlekkerde hij iedereen met zijn Amandelbrood en in 1890 was de Lukke geboren. Het is daar in Lo, nu Lo-Reninge dat je tot op vandaag nog steeds meer te weten komt over de koekjesgeschiedenis van Destrooper. In het Jules Destrooper bezoekerscentrum.

Het bezoekerscentrum
Limme terug in de tijd

Je leert daar op een ludieke en gezellige manier bij over Jules, zijn familie en over zijn koekjes. Wist je dat de eigenlijke koekjes-fabriek zich nu helemaal in Ieper bevindt? In Lo-Reninge is er wel nog de proef-bakkerij… wie weet welke meesterlijke koekjes hier worden uitgevonden. Je kan er trouwens ook naar een filmpje kijken over het fabriek (dat zouden we ook wel eens willen bezoeken 😛).

koekjes op het grote scherm

Er is in het koekjesmuseum veel beweging, grote foto’s en ook animatie voor de kindjes. Je vindt er ook een tof fotohokje. In niet Corona-tijden (trouwens alles is er heel netjes geregeld) zal het er heerlijk ruiken naar de koekjes maar dat mag nu helaas niet! Oh maar niet getreurd, aan het einde wordt dit “niet kunnen proeven” ruimschoots gecompenseerd met een heerlijke goodiebag!

Wij vonden het zeker een aangenaam, leerrijk en oh ja lekker 😉 bezoekje! Een dikke pluim aan de familie Destrooper en nu Vandermarliere! Wist je dat de koning himself Jules Destrooper koekjes eet!

Als ik aan onze curieuze-neuzen vroeg wat ze het leukste vonden was dit voor Jappe het filmpje met de grote fiets en voor Limme het feit dat ze ook Plop, K3 en Samsonkoeken bakken 🤩

Hoe zullen we de koekjes versieren?

Een bezoekje aan het bezoekerscentrum in Lo-Reninge (ps. bij Veurne en heel dicht bij de kust) kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor 6 tot 12-jarigen. Onder de 6 zijn kindjes gratis. Wel even reserveren in Corona-tijden.

Er is ook een leuk winkeltje aan het einde van je bezoek met hebbedingen en heeeeel veeeeeel koekjes 😉

Tot slot wil ik ook de mensen van het onthaal een dikke pluim geven, zij waren super lief en vriendelijk. Over een warm bezoek gesproken!

Meer info?

https://www.julesdestrooper.com/bezoek-ons

Deze vind je misschien ook wel leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.