Betoverend Bosland: op stap in het Kattenbos

De flinkste stappers van de dag!

Dat Limburg kindvriendelijk is dat is hier nogmaals bewezen!

We trokken in de herfstvakantie naar Lommel, naar het Kattenbos. Een deeltje van het grote Bosland. We kozen er voor de “Kijkwandeling” van een kleine 8km. We waren nog maar net vertrokken of de eerste klimboomstammen stonden al klaar. Dit werd zeker een kindvriendelijke wandeling door de oude dennenbossen en de heide!

We waren vertrokken voor wat een mooie tocht zou worden. We zagen zandduinen, toffe kijkpunten, gekleurde glazen aan een poel, de purperen heide (die nu wel niet purper was 😛), bosligstoelen, herten…En nog zoveel meer. Jappe vroeg zich af of we misschien de wolven zouden spotten, want die voelen zich hier ook in hun nopjes in Bosland. Limme was daar toch niet helemaal gerust in 🐺

Uitrusten met zicht op de heide

Volgende keer doen we hier de “Gouden kat van Don Quichot” wandeling!

Pas als we al onderweg waren, te laat dus, zagen we dat er ook een hele leuke speurtocht voor kinderen was. Eentje met codes en verstopte dingen zoeken enzo… Wil je de speurtocht doen dan moet je de pootjes volgen. Blauwe pootjes zijn goed voor een 3tal km en rode pootjes voor een 6tal kilometer. Met een potlood en een papiertje kom je er wel uit. Grote schattenzoekers kunnen hieraan gekoppeld hun geocache hartje ophalen. In deze corona-peroode waren er wel heel wat mensen aan het zoeken…dan is de oranje kijk-wandeling wel een pak rustiger. Maar we onthouden “Don Quichot” zeker want het zag er super tof uit!

Wist je dat je hier ook een vlinderwandeling kan doen?

In het kattenbos kan je ook een Vlinderwandeling doen, ideaal voor kleine stappertjes. Op deze tocht leer je heel wat over de vlinder en er zijn ook leuke doe-toestellen. Wij kwamen ze ook tegen op de kijk-wandeling.

zie hier de enige echte “Boomrups”

En daarbij die molen…die mooie molen!

Helemaal aan het eind van de mooie wandeling die zonder zanikken werd uitgestapt (enkel het stukje van aan het industriegebied en langs de spoorweg vonden wij een beetje saai, hier zouden we liever in het bos gebleven zijn) wordt je getrakteerd op een prachtige molen! De Leyssensmolen, een oude graanmolen. Met daarbij als toetje de ondergaande zon was het een wondermooi plaatje!

Deze vind je misschien ook wel leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.