Even afstappen in Ath/Aat om tot slot “De Muur” te beklimmen…

Heel waarschijnlijk denk je nu bij jezelf… Aat vanwaar ken ik dat nu? Juist, van ons aller bekende Pairi Daiza!!! Wondermooi… maar daar zijn we nu net eens niet gaan curieuze-neuzen. Deze keer trokken we echt de reuzenstad in ( en er rond 😉) Ath ligt net over de taalgrens in het verrassende Henegouwen.

Passeer zeker eens in Beloeil!

Als we op Curieuze-neuzekes tocht zijn gaan we ook graag gezellig Picknicken! Nu zochten we dus een plekje in de buurt van Ath. Ik ben niet heel snel content en op die manier zijn we al gauw even op pad voor een tof plekje. (Mja, fout trekje 😛) We hadden al snel een tof plekje gespot maar helaas was het nogal druk bezet ( Moulin de la marquize- Blicque). Een beetje verder (een heel klein beetje verder) botsten we op een hele schone Maria-optocht ( het was immers 15 augustus) en die mensen kwamen uit een prachtig kasteeldomein (kasteel Moulbaix), helaas momenteel helemaal in renovatie. Een stukje opzoekwerk deed me lezen over “een kasteel met een vloek”… ga maar eens googelen 😉 Wel een heel mooi kasteel!! Ooit komen we hier nog eens piepen.

Omdat de honger nu toch wat opstak reden we iets gerichter naar Beloeil… Ik had iets gelezen over een kasteel daar… en wat een mooi kasteel!!

Ergens heeft het kasteel een beetje Versaille-trekjes. Het chateau heeft ook een prachtige tuin! Wegens werken konden we het kasteel niet bezoeken (je kan wel zien dat er wat renovatie nodig is) maar als we in de buurt zijn komen we zeker eens terug. We hadden dan toch gepicknickt met een knap uitzicht! Mijn missie geslaagd!

Galloromeins museum Aat (Espace Gallo-Romain)

Omdat we toch echt wel into geschiedenis zijn stond dit museum al een tijdje op ons lijstje. Het herbergt immers 2 heel unieke stukken. Je kan er 2 eeuwenoude Keltische boten zien die heel goed bewaard zijn!!

De rest van het museum is zeker ook leuk maar hier en daar wat aan opfrissing toe (vond ik). Wil je de kindjes echt eens Romeins laten beleven dan kan je in de buurt ook wel eens naar Archéosite d’Aubechies-Beloeil. Hier zie je vele geschiedkundige replica’s. Zeker eens de moeite!! Een klein Bokrijk (een aantal jaren geleden hebben we hier al eens gecurieuzeneusd 😛) Wie van de oudheid houdt kan ook zijn hartje ophalen in Velzeke, Tongeren of misschien wel in Oudenburg!

Het reuzenmuseum

Wij curieuze-neuzekes zijn van Zele!! En naast die wondermooie gemeente ligt Dendermonde, de stad der reuzen…dachten wij! Maar na ons bezoekje leerden we dat er nog een reuzenstad is: ajaa Aat! Elk jaar (Corona niet meegerekend) is er in augustus een reuzenparade! En daarnaast is er het Maison des geants oftewel het reuzenhuis ! Een museum over reuzen in een prachtig gebouw. Voor kinderen super leuk!!

En dan naar huis…maar nog niet helemaal! Hallo, Muur!

Omdat Ath eigenlijk best wel dicht tegen Geraardsbergen ligt was het de moment om onze curieuze-neuzekes eens mee te nemen naar “De Muur”!!

Respect voor alle wielrenners jong en oud die hier met veel of weinig moeite oprijden hoor! Wij stapten onszelf een klein stukje omhoog. Boven op De Muur (die trouwens op de Oudenberg ligt) staat het prachtige OLV kerkje. Stilletjes hebben we een kaarsje aan gestoken als dank voor die mooie uitstapjes die we al mochten beleven. Naast het kerkje kan je ook genieten van een prachtig uitzicht op de Vlaamse Ardennen (kijk gerust eens op de oriëntatietafel!).

Afsluiten deden we in een super gezellig brasserietje: ’t Hemelrijck met hele vriendelijke mensen! In de zomer zit je op het terras echt wondermooi! Zelf toen er een onweer uitbrak verzetten zij hemel en aarde om ons droog te houden! En het eten was ook lekker, super lekker! Een aanradertje!

Het was alweer een top-dagje!! Tot de volgende 😉

Deze vind je misschien ook wel leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.