S.M.A.K en Kris Martin

Op ontdekkingstocht in expo
Kris Martin / EXIT!

Elk jaar op mijn verjaardag hebben we de gewoonte om als “cadeau” iets samen met ons gezinnetje te doen. De dag zelf (lees een stralende zon aan een blauwe hemel) kwam het nu dit jaar niet echt uit om op pad te gaan… Geen erg, we planden wel iets de dag erna….een dag vol met jawel… REGEN REGen regen.

Tijd dus om iets op te zoeken binnen: en dat werd “het S.M.A.K. in onze prachtige provinciehoofdstad Gent!!

Niet altijd eenvoudig. maar zeker curieus verrassend!

We vertrokken van bij een zeer sympathieke dame aan de balie die ons wegwijs maakte en ons verblijdde met een zoektocht van Vlieg: en wel deze bij de expo EXIT van Kris Martin. Verder waren we vrij om het hele museum op eigen tempo te ontdekken. Oh ja: corona-veiligheidsgewijs- een dikke 10 op 10. (Nooit gedacht dat ik dit hier zou moeten neerschrijven.)
ps: ook buiten kan je rond het SMAK nog een zoektocht van vlieg beleven, maar door het slechte weer hebben we deze helaas aan ons laten voorbijgaan.

Swat, zo gezegd zo gedaan: onze eerste ontdekkingstocht in het SMAK ging van start. Eerlijk is eerlijk….het was niet altijd evident om alle werken even snel “wauw” te vinden. Jappe en Limme hadden het misschien zelf nog iets makkelijker dan wij ☺️ kunstwerken in het SMAK niet altijd eenvoudig maar zeker curieus verrassend!!

En dan: DE EXPO EXIT

Kris Martin: wij zijn uw nieuwe fans!!

Daar was dan het bordje: EXIT by Kris Martin!
En wauw!! Wat was die verrassend wijs!!
Het begeleidende boekje van het museum (dat van Vlieg) remde onze kunstfantasie helemaal niet af maar gaf wel een fijne extra boost om nog eens extra stil te staan!

We zagen: een gouden bij (een ieniemienie gouden bij), een vaas in 10 000 stukskes die misschien volgende keer wel in 100 000 stukskes zal staan…
Een opstijgende ballon, een giga-gigantisch zwaard, een flits van ons leven, een bling-bling confetti-festijn…oooh wat was ons Limme in haar nopjes, een tikkende bom (Jappe was er niet helemaal gerust in…), een schoen van God weet wie, kluisjes, slagbomen, een verdomd bekend beeldhouwwerk, het hoofd van Kris…en nog zoveel meer…Ga het zeker maar eens ontdekken.

Onze kunstige fantasie sloeg meerdere malen op hol en ik besefte voor mezelf:
awel dit is DE alternatieve kunst die ik echt wel leuk vind!
Kris Martin: wij zijn uw nieuwe fans!!
België mag trots zijn op een kunstenaar als jij! (jawel meneer Kris is geboren in Kortrijk).

Ieniemienie beestig belangrijke bij

We zetten daarna onze weg door het museum verder, langs de pijltjes jawel en rondden zo onze SMAK ontdekking af.
Helemaal leuk werd het voor onze 2 curieuze-neuzen dat die vriendelijke mevrouw van in het begin al direct klaar stond bij het buiten gaan van het museum met een prachtig boekje dat paste bij de expo EXIT.
Laat mij weten wanneer er nog zo een fijne expo is…en we komen zeker nog eens curieuze-neuzen 😉

Benieuwd naar nog wat Martin plaatjes? Kijk dan maar mee!

Tot ons volgende avontuur! 🙌

Deze vind je misschien ook wel leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.