**I need vitamin SEA** Haaientanden zoeken en heerlijk uitwaaien in Nieuwvliet…

De vrijdag van de krokusvakantie: die staat gereserveerd als q-time met ons allen!!
De laatste keer dat we samen aan zee waren met ons 4tjes hadden we een bezoekje gebracht aan het Zwin in Knokke (ook de max!) en aan Cadzand (dat laatste was een flitsbezoekje en was nu ook niet “het van het”) . Toen waren we wel al wat getriggerd door de “haaientand-zoektocht-verhalen” die je hier kon horen.
Dat was iets om ook eens te doen…

En zo trokken we dus ’s ochtends naar de zee met zijn zotte golven en met zijn mega grote zandbak…op zoek naar haaientanden 🙂
Thuis had ik al het één en ander opgezocht over waar we veel kans zouden maken om fossieltjes te vinden en dat bleek dan in Nieuwvliet (Nederland) te zijn (een beetje verder rijden dan Cadzand, op een dik uur van ons thuis). Gewapend met mutsen, sjaals, zakdoekjes, schepjes en emmertjes waren we klaar om wat zee-vitamienen op te doen. Ik had me bij dit alles wel al wat voorbereid op zee-strand-…drukte maar….

Het was zalig rustig daar in Nieuwvliet. Polders van hier tot in …. , mooie natuurplaatjes, lege parkeerplekjes, hier en daar wat wandelaars… En in tegenstelling tot aan onze kust was er geen appartementsblok te bespeuren, geen drukke volgestampte dijk te vinden… Ik was toen al overtuigd, hier kom ik nog terug ( wel ff zeggen dat er in Nederland geen krokusvakantie was  😎 ).

Voor we op stap gingen naar het strand en de zee, waagden we ons aan een winter-picnic op de dijk.
Het zonnetje scheen, de wind was niet te fel aanwezig…het was zalig (tzou wel eens kunnen dat ik dat laatste woord iets meer gebruik vandaag).

Daarna gingen we op stap naar het strand, we wandelden door het natuurgebied “Zwarte Polder”, hoe “sjiek” was dat!
Roofvogels, strandvogels, duinen, water, de zee…we zagen het allemaal.
En op de koop toe zie je nog heel wat grote boten die op weg zijn naar de Westerschelde.

We waren bijna vergeten dat we eigenlijk kwamen om haaientanden uit lang vervlogen tijden te zoeken. Aangekomen aan de schelpjesstroken begonnen we dan onze zoektocht: mama, Jappe en papa op zoek tussen de schelpen naar die ene zwarte tand. Toeme…dat leek toch niet zo evident…deden we het wel goed…zaten we wel op de juiste plaats…? Die haaientanden kunnen zich wel heel goed verstoppen 😆 Los daarvan vonden we wel wat andere mooie schelpen, beentjes, fossielen…en er was er geen één die klaagde of zaagde.


Limme die zocht de mooiste kleine schelpjes bij elkaar want die zijn volgens haar zo lief!
Al snel daarna kwam de zee op en veranderde eb in vloed. We waren dus verplicht om verder te stappen en wandelden naar de radartoren een eindje verderop. Het was puur genieten met de zon op onze snoet als toetje.

En over toetjes gesproken…dat hadden we wel verdiend na al dat zoeken en spelen…. We stapten dus verder tot aan het volgende strandpaviljoen (zo is dat in “Holland”). In Dok 14 trakteerden we ons en onze curieuze-neuzekes op pannenkoeken, wafels en taartjes (inclusief zicht op zee). De mensen van Dok 14 waren mega kind-vriendelijk!!! Bij de pannenkoeken werden ook de nodige kleurtjes en tekeningen bezorgd, plezier voor groot en klein dus!! 

Met spijt in het hart keerden we dan maar stilletjes terug, het zou er één keer van moeten komen hé!! Dag schuim, dag golven, dag paaltjes, dag tanden die we niet vonden, dag fijne plek!!!! Wij komen zeker nog eens terug 😉

Thuis gekomen maakten we onze gevonden schatten proper en doken we in onze boeken (lees achter onze computer) om eens op te zoeken wat we nu allemaal gevonden hadden. Dat is voor de Jappe even leuk als de zee en het strand…. En wat bleek (met wat hulp van www.fossiel.net) we hadden geen haaientand gevonden maar wel een werveltje van een prehistorische haai!!!

Zee-missie: dubbel en dik geslaagd 🙂 

Deze vind je misschien ook wel leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.