Kerst in Burgers zoo, uitstapjes over de grens!!

Met Kerstmis….gaan we op uitstap met ons gezin!!!

Al een jaar of 5 bezoeken we op kerstdag een fijne dierentuin. Een traditie om te koesteren.
Na de zoo van Antwerpen, Planckendael, Gaia-zoo, Diergaarde Blijdorp…was dit jaar Burgers zoo in Arnhem aan de beurt. Op een kleine 2uurtjes rijden van bij ons (Berlare) vind je de zoo!!

We vertrokken dus bij het krieken van de dag om netjes op tijd in de dierentuin te zijn! (dat piekt wel na een feest-avondje :p )
Maar geloof me: een dierentuin bezoeken met Kerst is echt echt heel fijn (lieve mensen, fijn sfeertje, niet te veel bezoekers, mooie aankleding, rustige dieren)!!
Wij kijken elk jaar uit naar ons dagje samen kerst-curieuze-neuzen…

Burgers zoo is best wel de moeite om te bezoeken (Wat heeft Nederland toch veel dierentuinen). We doken in de oceaan, gingen op avontuur in de overdekte jungle en dwaalden rond in de woestijn! We puften in de prachtige Busch, gingen op safari in de Savanne en vielen van de ene verwondering in de andere in de Mangrove (de zeekoeien zijn zooooooo mooi!!!).
Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar je samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt (amai dat was een moeilijk zinnetje 🙂 )

Naast al die neushoorns, leeuwen, cheeta’s, slangen, zeekoeien, olifanten, vogels, vlinders, haaien, … is er ook heel wat ander leuks voor onze kleine aapjes.

Slingeren naar hartenlust in de binnenspeeltuin of buiten op de grote speeltuin en naast de speeltuinen zijn er ook fijne klimpartijen en doe je dit-en datjes ergens midden in de dierentuin.

s’Middags stilden we onze honger met gezellige Hollandse gastvrijheid en “kroketten” 🙂 (zeker minder kostelijke lekkernijen dan hier in ons Belgenlandje).
De curieuze-neuzekes konden hier ook fijn tekenen op kleurplaten van de zoo. ’t is iets klein maar mama en papa komen zo ook een beetje op adem 😉

Deze zoo hadden we mooi bezocht op een klein dagje, niet te groot en zeker niet te klein. Afsluiten deden we (ook naar traditie) in het winkeltje om dan terug stilletjes naar huis af te zakken. Yihaaaa weer wat pluchen-geweld voor in onze collectie (’t is toch Kerstmis hé ;))
En thuis…daar sloten we de dag af met een gezellig gezins-fonduetje…

Wat wil een mens nu nog meer??
Ook eens op bezoek gaan?
Hier vind je de website 😉

 

 

 

 

Deze vind je misschien ook wel leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.